زید

زید جان تا این لحظه 10 سال و 11 ماه و 13 روز سن دارد

علل کوتاهی قد در کودکان و راههای درمان آن

 علل کوتاهی قد در کودکان و راههای درمان آن

اولین مرحله رشد انسان دوران شیرخوارگی است که دو سال اول زندگی را شامل می‌شود. در بدو تولد قد متوسط نوزاد ۵۰ سانتی‌متر است. در دو سال اول زندگی ۳۰ تا ۳۵ متر افزایش قد دیده می‌شود که این میزان در سال اول بیشتر یعنی حدود ۲۵ سانتی‌متر است. این رشد سریع، ادامه رشد جنینی است و سرعت آن با افزایش سن کاهش می‌یابد. دومین مرحله رشد دوران کودکی از دو سالگی تا شروع بلوغ را دربرمی‌گیرد.

 

دومین مرحله رشد دوران کودکی از دو سالگی تا شروع بلوغ را دربرمی‌گیرد. در این دوران کودک هر سال پنج تا هفت سانتی‌متر قد می‌کشد که این رشد در نزدیکی رسیدن به سن بلوغ کاهش می‌یابد. سومین مرحله رشد دوران بلوغ است که طی این دوران یک جهش رشدی وجود دارد. در این مرحله پسران به‌ طور متوسط ۲۵ تا ۳۰ و دختران ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر قد می‌کشند .

طی دوران بلوغ سرعت رشد قدی ۸ تا ۱۴ سانتی‌متر در سال است. حداکثر جهش رشد در دختران پیش از شروع عادت ماهیانه است و پس از آن دختران به طور متوسط ۷ سانتی‌متر قد می‌کشند. در پسران نیز حداکثر جهش رشد در مراحل انتهایی‌تر بلوغ دیده می‌شود. با پیشرفت بلوغ به علت تولید و ترشح هورمون‌های جنسی، تدریجا صفحات رشد استخوان بسته می‌شود و امکان افزایش قد پس از آن وجود نخواهد داشت.

بنابراین این باور که تا ۲۵ سالگی قد می‌کشیم به‌طور کامل غلط است.

.

علل کوتاهی قد:

دو علت شایع برای کوتاهی قد وجود دارد. علت اول کوتاهی قد ژنتیک است. در این حالت کودک کوتاه قد است زیرا پدر و مادر کوتاه قد بوده‌اند. در این کودکان رشد طبیعی است و سن استخوانی کودک نسبت به سن تقویمی عقب نیست. سن استخوانی در واقع نشان‌دهنده سن بیولوژیک واقعی کودک است.

به‌ عنوان مثال اگر کودکی ۱۰ساله، سن استخوانی هفت تا هشت ساله داشته باشد نشان‌دهنده یک اختلال یا بیماری در کودک است. کم‌کاری تیرویید، کمبود هورمون رشد، سوءتغذیه و بیماری‌های دستگاه گوارش می‌تواند عامل عقب افتادن سن استخوانی نسبت به سن تقویمی کودک باشد. دومین علت شایع کوتاهی قد، تاخیر سرشتی در رشد است.

در این کودکان از سن دو سالگی کوتاهی قد دیده می‌شود و این در حالی است که پدر و مادر کوتاه قد نیستند. سرعت رشد کودک در سال تقریبا طبیعی است ولی سن استخوانی عقب است. در واقع قد کودک برای همان سن استخوانی مناسب است ولی نسبت به سن تقویمی، کوتاه است. بلوغ دراین کودکان با تاخیر همراه است.

علاوه براین دو علت شایع، علل دیگری مانند بیماری عمومی مانند سوءتغذیه، کمبود ویتامین‌های دی  و کلسیم که موجب نرمی استخوان می‌شوند، بیماری سلیاک که به حساسیت به پروتئین گندم منجر می‌شود، بیماری‌های مزمن مانند کم‌خونی، بیماری‌های التهابی و… نیز می‌توانند موجب کوتاهی قد شوند.

.

درمان کوتاهی قد:

پس از تشخیص علت کوتاهی قد باید درمان مناسب صورت گیرد. برای مثال اگر کم‌کاری تیرویید وجود دارد، باید درمان شود. تشخیص کمبود هورمون رشد تا زمانی که کم‌کاری تیرویید به طور کامل اصلاح نشود، امکان‌پذیر نیست. چون در حضور کم‌کاری تیرویید، ترشح هورمون رشد از غده هیپوفیز، کاهش می‌یابد. یا اگر سوءتغذیه وجود دارد باید اصلاح شود. به این مفهوم که هورمون رشد به طور کافی ترشح می‌شود ولی نمی‌تواند اثر کند. یا اگر بیماری‌ سلیاک وجود دارد، حذف مواد غذایی حاوی این پروتئین از رژیم غذایی ضروری است. در غیر این صورت درمان‌های دیگر موثر نخواهد بود.

امروز هورمون رشد انسانی با استفاده از مهندسی ژنتیک ساخته می‌شود که قیمت بسیار گرانی دارد. مدت درمان با هورمون رشد که به صورت تزریقی انجام می‌شود بهتر است هر شب صورت گیرد. مدت درمان اغلب طولانی است و تا زمانی که رشد متوقف شود، درمان ادامه می‌یابد. در برخی موارد ممکن است درمان پس از یک تا دو سال قطع شود و ترشح هورمون رشد با پیشرفت بلوغ طبیعی شود.

درمان با هورمون رشد پس از تشخیص قطعی کمبود هورمون رشد تنها در صورتی موثر است که صفحات رشد استخوانی باز باشند. یعنی پیش از بلوغ یا اوایل بلوغ، در زمانی که صفحات رشد در حال بسته شدن هستند، درمان با هورمون رشد به هیچ‌ وجه موثر نیست. برای بررسی‌ تناسب قد کودک باید ارزیابی قد کودک به طور مرتب انجام شود.

درمان با هورمون رشد اغلب بدون عارضه است و به ندرت ممکن است موجب افزایش فشار داخل مغزی خوش‌خیم، التهاب لوزالمعده و تنگی کانال عصب در مچ دست شود. استفاده از هورمون رشد تا زمانی که صفحات رشد بسته نشده است می‌تواند در درمان کوتاهی قد میسر باشد. در برخی از کودکان ممکن است برای به تاخیر انداختن بلوغ برای بازماندن صفحات رشد از داروهای متوقف ‌کننده بلوغ همزمان با هورمون رشد استفاده شود. رژیم غذایی مناسب به خصوص مصرف کافی پروتئین، مواد لبنی و میوه و ورزش مستمر در رشد قدی تاثیر موثری دارند، به خصوص در کودکانی که تحت درمان با هورمون رشد هستند.


تاریخ : 26 اسفند 1391 - 18:55 | توسط : abuzeyd | بازدید : 1929 | موضوع : وبلاگ | نظر بدهید

40 نكته درباره تربيت كودكان

1. بدانيد كه اثر شير در كودك بسيار مهم است، بنابراين اگر خواستيد علاوه‌بر مادر، زن ديگري كودك را شير بدهد، زني نيكوكار و ديندار انتخاب كنيد.
2. بهتر است اوقات شيردادن را معين كنيد تا بهداشت و سلامت كودك به‌خطر نيفتد.
3. كودك را هميشه تميز و نظيف نگهداريد، در فصل گرما روزانه او را به حمام ببريد تا سالم‌تر باشد.
4. بعضي از زنان به‌خاطر اين‌كه كودك را ساكت كنند يا بخوابانند، معمولاً او را از موجودي وحشتناك مانند گرگ، گربه، جن،‌ پليس و غيره مي‌ترسانند؛ اين روش كاملاً غلط است و ضمن اينكه دروغ محسوب مي‌شود، اثرات منفي بر روح و روان كودك باقي مي‌گذارد و چنين كودكي بزدل، ترسو، و ضعيف‌القلب بار مي‌آيد.
5.  كودك را زياد آرايش نكنيد.
6.  اگر فرزند شما دختر است، تا زماني‌كه به سن ستر و حجاب نرسيده است، به او زيور‌آلات نپوشانيد؛ زيرا استفاده از زيورآلات در اين سن از يك طرف جان خود بچه را به‌خطر مي‌اندازد و از طرف ديگر او را از دوران كودكي دلبسته به زينت و آرايش مي‌گرداند، و حب دنيا را در دلش جاي مي‌دهد.
7. براي اينكه فرزند را از كودكي به سخاوت و بخشندگي عادت دهيد، به او چيزي بدهيد تا بين برادران و خواهرانش توزيع كند.
مسئله: بايد دانست اشيايي كه در ملكيت كودك هستند، با هبه‌كردن توسط كودك به هيچ‌كس تعلق نمي‌گيرند.
8. پرخوري را نزد كودك زشت جلوه بدهيد.
9. هميشه به خواسته كودك تن ندهيد، زيرا بر اثر آن بدخوي و بدرفتار بارمي‌آيد.
10. كودك را از جيغ زدن و فرياد كشيدن بازداريد، تا مبادا به اينگونه خصلت‌ها عادت كند.
11. كودك را از همراه شدن با كودكان بازي‌گوش، فضول، درس‌نخوان و تنبل بازداريد.
12. كودك را نسبت به خصلت‌هايي مانند: خشم و عصبانيت،‌ جدال، دروغگويي، دزدي، حسد، حرص، بي‌عفتي و بي‌بند و باري،‌ پرحرفي و پررويي، تمسخر و خنديدن بر ديگران و... متنفر كنيد.
13. اگر كودكتان مرتكب اشتباهي شد يا كودك ديگري را زد و ناراحت كرد،‌ به‌طرز نامناسبي او را تنبيه و مجازات نكنيد، بلكه او را نصيحت كنيد. از  وي حمايت بي‌جا هم نكنيد تا به ظلم و ستم عادت نكند.
14. كودك را به زودخوابيدن بعد از نماز عشا و زودبيدار شدن هنگام صبح عادت دهيد.
15. او را از هفت‌سالگي به خواندن نماز امر كنيد.
16. سعي كنيد قبل از هر چيز به وي خواندن قرآن را آموزش دهيد.
17. حتي‌الامكان براي وي معلمان و آموزگاران ديندار و باتقوا انتخاب نماييد.
18. در صورت غيبت از درس، هرگز نرمش نشان ندهيد.
19.گاهي اوقات براي وي داستان‌هاي خوبي، از نيكان تعريف كنيد.
20. او را به مطالعه كتاب‌هاي ديني و مفيد تشويق كنيد و از خواندن كتاب‌هاي مبتذل، بدآموز و بيهوده برحذر داريد.
21. بعد از برگشتن از مدرسه به كودك اجازه بدهيد تا جهت رفع خستگي و تجديد نشاط، به بازيها و سرگرمي‌هاي مناسبي بپردازد، تا بعد از آن بتواند بهتر و با علاقة بيشتر درس‌هايش را بخواند.
22. كودك را از تماشا كردن بازي‌هاي بيهوده و ضايع كردن اوقات بازداريد.
23. از كودكي بعضي از هنرهاي دستي را به كودك آموزش دهيد، و او را به بعضي از كارهاي مناسب مشغول كنيد تا در بزرگي هيچ شغل و كار جايزي را عيب و خلاف شخصيت نپندارد.
24. كودك را به نگهداري وسايل خودش مانند لباس و غيره موظف كنيد. همچنين به پهن كردن رختخواب و جمع كردن آن هنگام بيدار شدن، و كارهايي مانند آن عادت دهيد تا سست و تنبل بار نيايد.
25. به دختران توصيه كنيد كه در امور خانه‌داري و آشپزي و غيره دقت كنند، و از مادر و خواهران بزرگتر آموزش ببينند.
26. هرگاه فرزند كار خوبي انجام داد، او را تشويق كنيد و هر گاه كار بدي كرد، او را در تنهايي بفهمانيد و از انجام بد آن را بترسانيد، بگوييد: پسرجان! خداوند ناراضي مي‌شود،‌ مردم بدبين مي‌شوند،‌ فرزندان خوشبخت چنين نمي‌كنند. در صورت تكرار همان كار به طرز مناسبي وي را تنبيه كنيد.
27. مادر سعي كند كودك را تا حدي از پدر بترساند.
28. بعضي از فرزندان عادت دارند كه بعضي از بازي‌ها و كارها را مخفيانه انجام دهند؛ در چنين صورتي به وي بفهمانيد كه اگر اين كار خوب است، نياز به مخفي كردن نيست، و اگر بد و گناه است، پس آن را نبايد اصلاً انجام داد.
 29. به فرزند آموزش دهيد كه هنگام راه رفتن نه زياد تند راه برود، و نه بدون ضرورت به اين‌سو و آن‌سو نگاه كند.
30. كودك را به تواضع و فروتني عادت دهيد، و او را از هر نوع اظهار تكبر و غرور چه با زبان چه با عمل بازداريد. بعضي از كودكان، نزد ديگران فخرفروشي مي‌نمايند،‌ او را از اين گونه عادت‌ها برحذر داريد.
31- آداب خوردن، آداب مجلس و آداب لازم ديگر را براي كودكان بازگو نماييد، و ضمناً توجه داشته باشيد كه آيا عمل مي‌كند يا خير؛ در صورت كوتاهي به‌طرز مناسبي به او تذكر دهيد.
32- كودكان را از خوردن در بازارها منع كنيد و توصيه كنيد هر چه در بازار مي‌خرند، آن را به منزل آورده، بخورند.
33- بچه‌ها را عادت دهيد كه به‌جز از بزرگتران خانواده از كس ديگري چيزي طلب نكنند، و بدون اجازه والدين از دست كسي پولي يا چيزي نگيرند.
34- بچه‌ها را خيلي زياد نازپرورده بار نياوريد كه براي آينده‌شان مضر خواهد بود.
35- او را به مسواك زدن عادت دهيد.
36- هر چيز را از كودكي به وي آموزش دهيد. هرگز نگوييد كه بزرگ مي‌شود، خودش ياد مي‌گيرد.
37- بعضي از والدين، كودكان خوب و فرمانبردار را بيش از حد به خواندن و نوشتن وادار مي‌كنند و استراحت و تفريح آنها را در نظر نمي‌گيرند؛ بدانيد در چنين صورت‌هايي كودك به‌تدريج زده مي‌شود و اگر مرتباً بر او فشار وارد شود، از نظر ذهني و جسمي ضعيف مي‌شود و سرانجام سست و تنبل خواهد شد؛ بنابرين هميشه اعتدال و ميانه‌روي را در نظر بگيرد.
38- بدون ضرورت شديد، براي كودكتان از مدرسه مرخصي نگيريد.
39- در انتخاب مدرسه و معلم براي كودك جداً دقت كنيد چون اگر نخستين معلم او،‌ آدم ماهر و كاملي نباشد، استعداد كودك خراب مي‌شود.
40- هميشه مدنظر داشته باشيد كه كودك شما بايد روزي مستقل و خودكفا و داراي شخصيت گردد،‌ و عضو مفيد، سالم و موثري براي جامعه نمونه و اسلامي قرار بگيرد، لذا شما بايد احساس كنيد كه تربيت يك مسلمان متعهد و متقي و وظيفه‌شناس را عهده‌دار شده‌ايد.
منبع:ندای اسلام به نقل از « تربیت و اصلاح فرزندان»


تاریخ : 19 اسفند 1391 - 07:26 | توسط : abuzeyd | بازدید : 1424 | موضوع : وبلاگ | یک نظر

حافظ عبدالرحمن فارج دوست زید

«عبدالرحمن فارج» کودک سه ساله الجزایری در حال حاضر کوچک ترین حافظ قرآن کریم در سراسر جهان به شمار می‌رود.
به گزارش شیعه آنلاین، «عبدالرحمن» قرآن را از زبان مادر خود و نیز از طریق تلوزیون حفظ کرده است. لقب وی «مسرور» یعنی «خوشحال» است. او قرآن را تقریبا کاملا صحیح و بدون اشکال می‌خواند و حتی کوچکترین و ظریفترین قواعد و احکام قرائت قرآن را نیز رعایت می‌کند.

پدر و مادر وی در مورد برخی اخلاق و رفتارهای جالب او می‌گویند: بیشتر کودکان هنگام بازی شاد و خندان هستند اما «عبدالرحمن» وقتی صدای قرآن می‌شنود شاد می‌شود و لبخند می‌زند و زبان باز می‌کند.
مادر «عبدالرحمن» طي گفت‌وگویی با روزنامه الشروق الجزایر در مورد چگونگی حفظ قرآن توسط فرزند خردسالش می‌گوید: وقتی باردار بودم، قرآن تلاوت می‌کردم و هر هفته روزهای جمعه سوره مبارک «کهف» را می‌خواندم و هر روز هم دو سوره «ناس» و «فلق» و نیز سوره «ملک» را می‌خواندم.

وی در ادامه این گفت‌وگو افزود: بعد از تولد «عبدالرحمن» نیز هر روز با پخش صدای قرآن، گوش و جان او را با کلام الله مجید آشنا می‌کردم. علاوه بر آن ذکرها و دعاهایی که از پیامبر اکرم، حضرت محمد (ص) به عنوان مستحبات و یا حتی وظایف روزانه به ما رسیده را بر او می‌خواندم تا اینکه او با صدای تلاوت آیات قرآن و زمزمه‌ای ذکر «الله» به خواب می‌رفت.

در مورد زمان دقیقی که «عبدالرحمن فارج» قرآن کریم را به طور کامل حفظ کرد، مادرش افزود: در دو سالگی عمرش، هنگام بازی و سرگرمی‌های کودکانه می‌دیدم که آیات قرآن کریم را با خود زمزمه می‌کند و به جز با قرآن با هچ‌ چیز دیگر انس و الفت نمی‌گیرد و زمانی ‌که می‌خواستم برایش برنامه‌های کوکانه و یا کارتون به نمایش بگذارم، نمی‌پذیرفت و از من می‌خواست شبکه‌های قرآنی بگذارم.
در پایان گفتنی است که شاید بی‌اغراق بتوان گفت خداوند این کودک را برگزید تا یکی از معجزات عصر حاضر باشد.


تاریخ : 10 اسفند 1391 - 02:44 | توسط : abuzeyd | بازدید : 1512 | موضوع : وبلاگ | یک نظر

به نی نی پیج خوش آمدید

به Nini Page خوش آمدید.

امیدواریم بتوانیم خدمات مطلوب و مورد نظر شما را ارائه کنیم.

ما را از نظرات خود آگاه کنید.

روابط عمومی نی نی پیج

pr@ninipage.com

این بلاگ در روز چهارشنبه 09 اسفند 1391 ایجاد شد.

می توانید نوشته و عکس و فیلم های مربوط به کودک خود را در این بلاگ منتشر نمائید.

اگر نیاز به راهنمائی دارید روی لینک های زیر کلیک کنید:


تاریخ : 10 اسفند 1391 - 00:17 | توسط : abuzeyd | بازدید : 845 | موضوع : وبلاگ | یک نظر